Toen ik in 1982 in Berlijn aankwam, had ik met een verblijf van drie maanden gerekend. Ik kon niet vermoeden dat deze stad mijn nieuwe “thuis” zou worden.

De uiterst onverwachte gebeurtenissen in 1989 wekten mijn belangstelling voor de bijzondere geschiedenis van deze eigenwijze stad.

Nu werk ik al sinds 2002 als professionele stadsgids. Ik ben lid van de vereniging van stadsgidsen in Berlijn: „Verband der Berliner Stadtführer – Berlin Guide e.V.“. In 2007 haalde ik tevens het certifikaat van de Duitse federale vereniging „Bundesverband der Gästeführer in Deutschland“ en in 2009 het europese certificaat “BVGD DIN EN” voor de regio Berlin. Ik bezit een licentie voor begeleide bezoeken in het Pergamonmuseum en het paleis van Charlottenburg in Berlijn alsook voor de paleizen Nieuwe Kamers en Cecilienhof in Potsdam. Ik geef rondleidingen in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Ik ben Vlaamse en groeide op in de omgeving van de prachtige havenstad Antwerpen. Na mijn humaniora studeerde ik toneeldans aan het „Rotterdams Conservatorium“ in Nederland. Kort daarop kreeg ik een engagement aan het „Theater des Westens“ in Berlijn – voor drie maanden…